Ιστορία

Το εκτελωνιστικό γραφείο "Βαρούτσικος" ιδρύθηκε το 1925, από τον Γεώργιο Π. Βαρούτσικο, και είχε ως κύριο επαγγελματικό προσανατολισμό την ενασχόλησή της με εκτελωνιστικές εργασίες. Η άνθηση του εμπορίου εκείνης της περιόδου και η σταδιακή ανάπτυξη του λιμανιού του Βόλου, ως εναλλακτικού διαμετακομιστικού εμπορικού πόρου, δημιούργησαν θετικές προοπτικές για την σταδιοδρομία του εκτελωνιστικού επαγγέλματος.Τον ιδρυτή της επιχείρησης διαδέχτηκε ο Παναγιώτης Γ. Βαρούτσικος, το 1956, διατηρώντας τον προσανατολισμό της επιχείρησης, σταθερά στην παροχή εκτελωνιστικών υπηρεσιών. Η περίοδος αυτή δίνει πρόσθετη ώθηση στο επάγγελμα και αυτονόητα στην επιχείρηση, δεδομένου ότι συμπίπτει με την βιομηχανική άνθηση της ευρύτερης περιοχής του Βόλου.

Το 1986 εισέρχεται στην επιχείρηση η νέα γενιά, η τρίτη κατά σειρά, με την είσοδο του Γεωργίου Π. Βαρούτσικου, ο οποίος μέχρι και  σήμερα είναι και ο διαχειριστής της επιχείρησης. Με την έλευση του η ατομική εταιρία "Βαρούτσικος" εξελίχθηκε σε "ΒΑΡΟΥΤΣΙΚΟΣ Α.Ε." και στη συνέχεια ιδρύσε επιπλέον τις εταιρείες "VTRANS Α.Ε." και "ΒΑΡΟΥΤΣΙΚΟΣ Π.&Γ. Ο.Ε." διαμορφώνοντας έτσι τον όμιλο "ΒΑΡΟΥΤΣΙΚΟΣ". Ο όμιλος πλέον έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του και σε άλλους τομείς παροχής υπηρεσιών καλύπτοντας πλεον όλο το πλεγμα αναγκών της σύγχρονης μεταφοράς σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Αφοσιωμένοι στην ικανοποιηση των αναγκών των πελατων μας με ασφάλεια, ταχύτητα, ακρίβεια και υπευθυνότητα  προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη λύση στη μεταφορά εμπορευμάτων εξαγωγής και εισαγωγής μέσω θαλάσσης, οδικώς και  αεροπορικώς.