Ιστορία

Το εκτελωνιστικό γραφείο «Βαρούτσικος» ιδρύθηκε το 1925, από τον Γεώργ. Π. Βαρούτσικο, και είχε ως κύριο επαγγελματικό προσανατολισμό την ενασχόλησή της με εκτελωνιστικές εργασίες. Η άνθηση του εμπορίου εκείνης της περιόδου και η σταδιακή ανάπτυξη του λιμανιού του Βόλου, ως εναλλακτικού διαμετακομιστικού εμπορικού πόρου, δημιούργησαν θετικές προοπτικές για την σταδιοδρομία του εκτελωνιστικού επαγγέλματος.Τον ιδρυτή της επιχείρησης διαδέχτηκε ο Παναγ. Γεωργ. Βαρούτσικος, το 1956, διατηρώντας τον προσανατολισμό της επιχείρησης, σταθερά στην παροχή εκτελωνιστικών υπηρεσιών. Η περίοδος αυτή δίνει πρόσθετη ώθηση στο επάγγελμα και αυτονόητα στην επιχείρηση, δεδομένου ότι συμπίπτει με την βιομηχανική άνθηση της ευρύτερης περιοχής του Βόλου.

Το 1986 εισέρχεται στην επιχείρηση η νέα γενιά, η τρίτη κατά σειρά, με την είσοδο του Γεωργίου Παν. Βαρούτσικου, ο οποίος μέχρι και  σήμερα είναι και ο διαχειριστής της επιχείρησης και ο οποίος έχει ιδρύσει επιπλέον τις εταιρείες VTRANS ΑΕ και ΒΑΡΟΥΤΣΙΚΟΣ Γ, & Π., Ο.Ε.  διαμορφώνοντας τον όμιλο ΒΑΡΟΥΤΣΙΚΟΣ. Ο όμιλος πλέον έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε άλλους τομείς παροχής υπηρεσιών καλύπτοντας πλεον όλο το πλεγμα αναγκών της σύγχρονης μεταφοράς σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Αφοσιωμένη στην ικανοποιηση των αναγκών των πελατων της με ασφάλεια, ταχύτητα, ακρίβεια και υπευθυνότητα η εταιρία μας προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση στην μεταφορά εμπορευμάτων εξαγωγής και εισαγωγής μέσω θαλάσσης, οδικώς και  αεροπορικώς.